Barion Pixel

Blender kezdő csomag

Blender kezdő tanfolyam III.

A Blender kezdő kurzus harmadik részével nemcsak a kezdő csomag, de az is teljessé vált, ahogyan az oldalt elképzeltem. Döcögősen indult, némely videó nem pont olyan, amilyennek látni szeretném, de most már megvan az a pakk, amivel neked is érdemes belevágni a 3D világával valós ismerkedésbe.

Összességében nekem is egy hatalmas tanulási folyamat volt, teljesen más élőben és teljesen más videóban átadni valamit. Nekem ez utóbbi a nehezebb. Bízom benne nem tántorít el főként az első tanfolyam esetlensége, – pár téma javításra kerül – de akár meg is nézheted mennyit javult az előadásmód.

A csomag harmadik és egyben befejező részében megismerkedhetsz az animálás alapjaival, pár fontos technikai dologgal. Következő lépésként elkészítjük a második tanfolyam fő projektjének a Föld bolygónak az animált változatát. Utána ugrunk egy nagyot és jön egy teljesen új renderelő, amiben már fotorealisztikus anyagokat is lehet készíteni.

Foglalkozunk kerámia, autó fényezés és gumi anyagokkal, végül pedig megismerheted a UV mapping eljárást mely egy 3D objektum kiterített térképét jelenti. Ez azonban még csak a renderelés, amihez még négy lecke kapcsolódik optimalizáció témakörben. A zárás már a szimuláció világáról szól, amiben az alapokon túl megismerheted a ruha és folyadék szimulációt is.

Fontos információ, hogy a Bledner kezdő kurzus második és harmadik része jelentős kedvezménnyel csomagként is megvásárolható. Ha hosszú távra tervezel, akkor ez való neked! Alább az ajánló, a szöveg helyett lehet érdemesebb lett volna ezzel kezdeni?

Kapcsolódó cikkek