Barion Pixel

Upcoming

Ezt az aloldalt azért hoztam létre, hogy sokkal könnyebben követhetővé váljon a folyamatban lévő projektjeim állapota. A blog bejegyzések egyszerű bejelentésein túl itt ténylegesen ellenőrizheted, hogy míg te tanulsz, én sem lazsálok, újabb és újabb tartalmakat készítek. Dátumokat direkt nem teszek közzé, mert mindig történhet valami, ahogy történt nem egyszer eddig is, ami miatt halasztani kell egy-egy tanfolyam kiadását, de ha azt látod, hogy a folyamatjelző átlépte a 90%-os határt, akkor már tesztszakaszban vagyok az adott projekt kapcsán. Ha van olyan téma amit szívesen viszontlátnál a tanfolyamok közt vedd fel velem a kapcsolatot, megrágom a dolgot!

Blender tippek sorozat

Pixelight Learning - Blender tippek kezdőknek, haladóknak

A Blender használata néha egyedi logikája ellenére sem bonyolult, mégis akad néhány olyan funkciója, aminek működése kevésbé ismert, amivel könnyebbé teheted a vele való munkát vagy szimplán látványosabb végeredményt kreálhatsz a segítségével. A most tervezett sorozatban olyan tippeket szedtem össze, amiben igyekszem ilyen jellegű lehetőségeket bemutatni és talán haladó felhasználóknak is hasznos információkkal szolgálni.

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok - Elkészült

3D szkennelés – 3D grafika tanfolyam

Pixelight Learning - 3D szkennelés tanfolyam

A soron következő kurzus egy nagyszerű technológia otthoni körülmények közt is megvalósítható változatás mutatja be. Megismerhetsz egy remek szoftvert, mely szimpla fotókból képes rekonstruálni a tárgyakat, ezt követően pedig a Blender használatával jelentősen mind geometriai mind textúrázási szempontból optimalizáljuk a létrejött objektumot. Mindennek alanya a Kőszegi-hegységben található Ördögtányér szikla.

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok - Elkészült

Honda MP4-6 modellezés – 3D grafika tanfolyam

Pixelight Learning - Honda MP4-6 3D modellezés tanfolyam

A Honda ikonikus versenygépének modellezése igazán gyakorlatias és tartalmas lesz. Megmutatom milyen módszer segítségével tudsz összetett felületeknek is tökéletes megjelenést kölcsönözni, megismerheted a különféle módosítók alkalmazásának előnyét, de foglalkozunk realisztikus felületi anyagok létrehozásával is. Nem cél az utolsó csavarig történő megalkotás, itt-ott elcsalunk belőle, a lényeg a megvalósítás folyamatán lesz.

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok - Elkészült

Természet – Erdő – 3D grafika tanfolyam

Pixelight Learning - Természet - Erdő 3D grafika tanfolyam

A természet sorozat második részében az erdő kerül középpontba. Kimelt szerepet kap a növényzet, megpróbáljuk leképezni a természet sokszínűségét megannyi érdekes technika alkalmazásával. A megvalósítás hasonló a sivatag során alkalmazotthoz, fő vonalon tájgenerátort és részecske rendszereket használunk.

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok - Elkészült

Természet – Sivatag – 3D grafika tanfolyam

Pixelight Learning - Természet - Sivatag 3D grafika tanfolyam

Ebben a tanfolyamban természet vonalon haladva sivatagot fogunk megalkotni 3D grafika segítségével. A két fő blokkban két eltérő módszert ismerhetsz meg, melyből elsőként egy egyszerűbb tájgenerátor és részecske rendszerre épülőt használjuk, másodikként pedig betekintést nyerhetsz a Micro Displacement technikába.

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok - Elkészült