Barion Pixel

Így működik

Az oldal felépítése során elsődleges cél volt egy letisztult, logikus felület kialakítása. Az alábbi leírás célja, hogy részleteiben ismerkedj meg az oldal működésével. Néhány dolog adja magát, de új felhasználóként felmerülhet pár apróság, amit célszerűnek látszott külön kiemelni.

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok

Regisztráció

Az oldalon szabadon böngészhetsz, de az érdemi használat regisztrációhoz kötött. Ezt kezdeményezni a jobb felső sarokban tudod, ami után a megadott email címre küldünk egy aktiváló email-t. Ha a művelet sikeres volt már be is jelentkezhetsz.

Profil, beállítások és fiókadatok

Az adataidhoz kapcsolódóan két helyen kutakodhatsz (bal oldali menü). Az első a Profil ahol általános adatokat találsz meg, módosíthatod neved, beceneved (ez jelenik meg). A profilképet közvetlenül nem tudsz feltölteni, de használhatod a Gravatar szolgáltatást. Ennek a lényege, hogy, ha ugyanazzal az email címmel regisztrálsz ide, mint oda – vagy fordítva -, akkor a Gravatar oldalon megadott profilképed már nálunk is megjelenik.

A következő a Beállítások, ahol kezelheted jelszavad, megadhatod, hogy milyen esetekben kapj értesítést az oldalról. Adatvédelmi okok kapcsán is ez a blokk a megfelelő, neveddel kapcsolatban választhatsz megjelenítési kategóriákat, de itt (is) kérheted a GDPR előírásaival egyezően a tárolt adataid exportálását.

A Fiókadatok alatt a vásárlással összefüggő dolgokat találod. Módosíthatod a számlázási címed, megtekintheted egy-egy vásárlás állapotát és ugyancsak ebben a blokkban találhatod meg a megvásárolt letölthető termékeket is.

Ingyenes és fizetős tanfolyamok

A Pixelight Learning egy webshop alapon működő online tanfolyam rendszer. A megvásárolható kurzusok – és letölthető termékek – a LearnShopban kaptak helyet. Működésében semmi ördöngösség nincs, kosár, pénztár.

Az ingyenes tanfolyamokat értelemszerűen nem kell megvásárolnod – csak egy szimpla beiratkozás szükséges az elindításukhoz. Ezeket kizárólag a Tanfolyamok oldalon fogod megtalálni.

A megfelelő hozzáférés nélkül a belső tartalmukat ugyan nem, de az általános ismertetőt, videó ajánlót megtekintheted. Egyébként hogyan is döntenél nemigaz?

Beiratkozás

A tanfolyamra történő beiratkozással tudod megkezdeni a tanulást. Ez a lépés rendkívül egyszerű, az adott tanfolyam nyitó oldalán kattints a Beiratkozás gombra. A fizetős tanfolyamokra a vásárlással automatikusan megtörténik a beiratkozás.

Ezt követően megtekintheted az adott tanfolyam tartalmát videó és szöveges formában, letölthetsz segédleteket, projekt fájlokat – nem minden tananyag tartalmazza ezek mindegyikét.

Ha már van olyan tanfolyam amire beiratkoztál, vagy csak kifejezetten azok érdekelnek amiket már megvásároltál vagy elkezdtél, keresd fel a Kurzusaim menüpontot a bal oldalon, ami a teljes listát a Te profilod szerint szűrve jeleníti meg.

Tanulási folyamat

A tanfolyam, lecke, téma, kvíz hierarchiára épülő rendszer folyamatosan regisztrálja az általad végrehajtott főbb mozzanatokat, így követhetővé válik a tananyagban történő előrehaladásod. Bizonyos esetekben a folyamat szekvenciális, azaz nem lehet lépéseket kihagyni – természetesen visszalépni, ismételni bármikor tudsz. Hasonló elv alapján működik a kvíz rendszer, mely csak a szükséges szint / helyes válasz stb. alapján engedi a továbblépést.

Egy fontos lépés van csak, hogy az adott szekció végén kattints a Megtanultam gombra. Szöveges blokkok esetén ez a gomb alapesetben aktív, azonban videó alapú tananyagoknál azt veheted észre, hogy ez nem kattintható. Fontos, hogy a videónak be kell fejeződnie, hogy a tovább lépés lehetségessé váljon. Végignézni nem kötelező belepörgethetsz, ugrálhatsz benne, csak legyen pár másodperc a végén ami magától “lepörög”.

Egyéb érdekességek

Érdekességként egyedi Kihívásokat is teljesíthetsz, melyekért jelvényeket kaphatsz. A felfedezést rád bízzuk!

Legyen itt a végszó, regisztrálj és ismerkedj meg a 3D adta lehetőségekkel! Ha van már fiókod, lépj be, ha nincs regisztrálj, sok ingyenes tartalommal várlak!