Barion Pixel

2023 – BÚÉK

Pixelight Learning 3D grafika tanfolyamok - 2023

Nem szokásom évértékelőt tartani – bár utólag elolvasva ez mégis valami olyasmi -, így inkább csak egy kis összefoglaló a most már tavalyi évről. Nem voltak különösebben nagy terveim, de amit több mint egy éve felvázoltam, azt ha nem is maradéktalanul, de sikerült megvalósítani.

2022 két tanfolyammal nyílt meg, aminek előkészületei régebbre nyúlnak vissza. Ezek voltak a Természet – Sivatag és Erdő tanfolyamok, amikben sokkal látványosabb végeredmény mellett lehet megismerkedni a kezdő tanfolyamokban lefektetett alapokkal. A harmadik beherangozója már a Erdő tanfolyam előtt kikerült, de sajnos Senna Honda MP4-6 versenyautóját az eredetileg tavaszi megjelenés helyett hatalmas csúszással csak november végén sikerült teljesíteni. Műszaki beállítottságúként számomra ez utóbbi igazi kikapcsolódás volt, a mechanikus jellegű, határozott formák kialakítása mindig is sokkal könnyeben ment, mint egy organikus jelenet megalkotása, de remélem azokban sem okoztam/okozok csalódást.

Ami az oldal életében a legnagyobb változást hozta, hogy elkezdtem érdemben használni a Pixelight YouTube csatornát, ami lehet csak számomra, de meglepő eredményt hozott! Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy az oldal látogatottsága ilyen mértékben képes nőni ettől a platformtól – nem tudom máshoz kötni.

Itt szeretném megköszönni nézőimnek, feliratkozóknak az oldal látogatóinak és vásárlóinak, hogy megtekintésetekkel, egy-egy like-kal, vagy épp vásárlásotokkal segítitek megvalósítani a Pixelight eredeti célkitűzését!

Hogy mik a tervek 2023-ra? Az biztos, hogy sokkal több a terv, mint amit egyedül véghez tudnék vinni, de azért nézzük mire számíthattok.

Elsőként fog érkezni a 3D szkennelés tanfolyam egy olyan módszert bemutatva, amit otthoni körülméynek közt, drága eszközök használata nélkül is kivitelezhetsz. A tananyag tematikája a megvalósuló modell optimalizálását, textúrák készítését – Texture bake – helyezi előtérbe.

Még a tavasz beköszönte előtt szeretném elérhetővé tenni a Természet témakör Jégvilág alcímmel rendelkező záró darabját, aminek első felében hatalmas vízfelületet, második felében egy antarktiszi jelenetet fogunk elkészíteni.

A haramadik, nagyjából a nyárral elkezdődő sorozat már a kezdőkre koncentrál. Egy olyan gyorstalpalót tervezek, ami azoknak lesz hasznos, akik sokkal gyorsabban szeretnének haladni a tanyanyaggal, kevésébé érdeklik a technikai részletek. Ez a csomag elsődlegesen a YouTube csatornára készül, de természetesen az oldalon is megtalálható lesz, azonban az extra tartalmak kizárólag a kezdő kurzusok valamelyikében résztvevők számára lesznek elérhetők.

Ebben a mondhatni kedvezmény csomagban fog megjelenni az előbbi két kurzus is, amik még biztosan bekerülnek a különleges kedvezmények alá, viszont hamarosan az így elérhető csomag szűkülni fog, mindig a két legfrissebb tanfolyamra koncentrálva.

Bővülni fognak viszont a kezdő tanfolyamok! Többen érdeklődtetek már, hogy van e lehetőség közvetlen konzultációra, így ez lesz az ami utólag, de az eddigi vásárlók számára visszamenőlegesen is érvényes, elérhető lesz a kezdő tanfolyam megvásárlásával. Egész konkrétan 2 óra egy online kommunikációra képernyőmegosztásra alkalmas programban, ami nem sokkal kevesebb mint azok videóanyaga, szóval konkrét kérdések esetén tapasztalatom szerint ebbe sok minden beleférhet.

Boldog Új Évet Kívánok!