Barion Pixel

Blender 2.8 – megérkezett az új generáció

Blender 2.8

Megjelent – még a nyár folyamán – a Blender legújabb, majdhogynem alapjaiban újragondolt 2.8-as verziója, ami annak ellenére, hogy nagyon szép és jó, a Pixelight Learning kapcsán okoz egy kis problémát. A program frissítés lehetősége mindig benne van a levegőben, de most kivételesen egy olyan helyzet állt elő, hogy az eddig létrehozott tanfolyamok tartalmi elemei (korlátozódva a Blender kezdő kurzus Blender rendrelő motort érintő leckéire) nem minden esetben hajthatók végre ezzel a verzióval.

Természetesen a jövőben tervben van ezeknek az aktualizálása, de jelen pillanatban több más anyag elől venné el feleslegesen az időt. Szó szerint feleslegesen, mivel a 3D grafika alapjai kapcsán semmiről nem maradsz le, semmivel nem kapsz kevesebbet akkor, ha a most már korábbi 2.79-es verziót töltöd le és használod a tanfolyam alatt.

Garantálom, hogy ha nagyon jó alapot szeretnél kapni, akkor összességében jobban jársz ezzel a megoldással, mivel a kezdő kurzusban direkt olyan problémákat idézünk elő és oldunk meg, amiket kissé sarkosan fogalmazva az új verzióban nem tudnánk megtenni, annak jóval átgondoltabb, logikusabb működése miatt. A Blender nem a cél, a Blender egy eszköz a dolgok megértéséhez.

Ettől függetlenül bátran kísérletezz, de hamarosan jön egy amolyan mi változott átképző tanfolyam, amit természetesen ingyen érhetsz majd el!

Kapcsolódó cikkek