Barion Pixel

Blender 2.8 újdonságok

Blender 2.8 újdonságok

A Blender 2.8-as főverziója rengeteg apró újítást hozott, de szinte egyik sem olyan mértékű, hogy a korábbi változatról való áttérést nagyban befolyásolná, persze van kivétel. Megújult felület, új panelek, új billentyűkombinációk, de a logika a használat módja változatlan maradt. Ha mégis nehezen igazodsz el a korábbi verzió anyagai alapján az új felületen, akkor a most elkészült néhány lecke neked készült, melyek mellékleteként le tudod tölteni a 2.7X és a 2.8X összefésült billentyű kombinációs listáját is.

Ha ezt végignézed összesen 5 olyan különbség lesz, ami művelet végrehajtási szinten változott, de lesz egy relatív nagyobb blokk, mely nem kompatibilis az új verzióval.

A program saját renderelő motorja a Blender 2.8-as verziójával nyugdíjba vonult, amit a Föld bolygó megalkotásakor használunk a kezdő tanfolyamok második részében. Az adott tanfolyamban is szó van róla, rengeteg dolog e motor ellen szólt. Tapasztalatom szerint viszont teljesen nulláról kezdve a 3D grafikával történő ismerkedést egyszerűbb, talán átláthatóbb, a logikát jobban bemutatni képes lehetőség, ezért, ha ideiglenesen is, de itt térj vissza a korábbi verzióra.

Kapcsolódó cikkek