Barion Pixel

Akadálymentesítés – feliratozok

Videó feliratozás

Amikor a Pixelight Learning ötlete felmerült bennem, egy olyan végeredményt képzeltem el, amiben nemcsak a nagy átlag találhatja meg számítását. Az, hogy a tanfolyam anyaga olyanok számára is érhető legyen, akik semmilyen előképzettséggel nem rendelkeznek alapvető volt. De ennél egyértelműen több kellett!

Egy olyan tanfolyamban, ahol főként az audio vizuális tartalmon van a hangsúly, és látni, hallani kell dolgokat, bizonyos tekintetben kapukat zárhatunk be. Az elérhető lehetőségeket átbújva végül az érdemi munkát megkezdve remélhetőleg egy akadályt sikerül hosszú távon is elhárítani. Elkezdődött ez eddigi videók feliratozása!

Videó feliratozás

A bekapcsolása egyszerű! Csak annyit kell tenned, hogy a videó blokkokban kattintasz a CC ikonra és a felkínált listából kiválasztod a Magyar nyelvet. Sajnos a feliratozást manuálisan kell elkészíteni, ezért nem fénysebességgel, de haladunk. A bejegyzés írásának pillanatában 30%-os a készültségi fok az Blender kezdő 1 és 2 videói tekintetében. Terveink szerint minden a jövőben felkerülő videó már alapesetben tartalmazni fog feliratot, legrosszabb esetben rövid időn belül elkészítjük hozzá.

Ha számodra ez lett volna az akadály, mi elhárítottuk! Most rajtad a sor!

Végül még egy kis plusz, ami remélhetőleg szintén elnyeri a tetszésed! Ha inkább este szeretsz tanulni, de zavar a kijelző fénye a túl világos színek miatt, akkor ez a funkció neked való! A tanfolyam oldalakon – és csakis ott – a jobb felső sarokban találsz egy kapcsolót, amivel éjszakai / nappali mód között válthatsz.

Pixelight Learning nappal
Pixelight Learning éjszaka